FRIG AFARĂ, FRIG ÎN LOCUINȚE

0
821

În jur de 4000 de locuințe din Buzău au rămas fără apă caldă și căldură de duminică aseară. Este vorba despre apartamentele alimentate de la punctul termic PT4 din Dorobanți. Cauza principală este montarea unui ventilator care are ca scop reducerea zgomotului, problemă semnalată de mai multe ori de cei care locuiesc în zonă.
S-a oprit căldura și nici apă caldă nu cruge la robinetele a 4000 de familii din Buzău, odată scăderea temperaturilor de afară. Însă nu numai în locuințe s-a resimțit frigul, dar și în școli, grădinițe și instituții, dacă acestea sunt racordate la sistemul centralizat. Situația este cauzată de efectuarea de lucări la cazanul de la PT4 din Dorobanți, ce furnizează agentul termic pentru majoritatea locuințelor din zonele Dorobanți 1 și 2, Unirii, Bălcescu, Crâng și în care căldura este asigurată de Regia Autonomă Municipală. Motivul întreruperii agentului termic este reprezentat de o serie de lucări, mai exact montarea unui ventilator care să reducă zgomotul pe care-l face cazanul.
Problema zgomotului făcut de cazanul de la PT4 a fost adusă în atenția autorităților în mai multe rânduri, familiile care locuiesc în zona Dorobanți fiind deranjate de sunetul puternic făcute de acesta.
Buzoienii din zonă au fost nedumeriți de lipsa căldurii și a apei calde, neștiind problema care a condus la această situație.
În municipiul Buzău, din cele aproximativ 8500 de apartamente branșate la sistemul centralizat de încălzire, aproape 4000 primesc căldura și apa caldă de la cazanul de la PT4 din Dorobanți. RAM Buzău speră ca lucrările demarate luni, să fie încheiate pe seară, dacă nu, cel târziu marţi dimineață și buzoienii să poată beneficia din nou de căldură și apă caldă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ