FRIG ÎN CASE, FRIG ÎN ȘCOLI

0
299

Situație critică, la Buzău. Sistemul de alimentare cu căldură și apă caldă este paralizat de trei zile și așa va rămâne cel puțin până la finele acestei săpătmâni. O avarie apărută la cazanul de la punctul termic 4 din cartierul Dorobanți a lăsat în frig aproape 4 mii de familii din municipiul Buzău. Inițial, lipsa furnizării de agent termic a survenit ca urmare a unor lucări la cazanul din Dorobanți și anume instalarea unui ventilator care să reducă zgomotul ce, în nenumărate rânduri, i-a deteminat pe buzoienii din zonă să facă plângeri. Luni, când s-a încercat repornirea cazanului, au apărut avarii serioase la nivelul țevilor, iar furnizarea de căldură a devenit imposbilă.
Soluția provizorie găsită de directorul RAM Buzău nu este suficientă pentru a îmcălzi sălile de curs ale școlilor. Inițial, conducerea RAM Buzău a anunțat că face eforturi ca măcar cele 12 școli și grădinițe afectate de avarie să primească totuși căldură de la cazanul mai mic de care dispune Regia.
Dar, temperatura apei care ajunge în calorifere, de aproape 40 de grade, nu este suficient de mare pentru a asigura confortul copiilor și al profesorilor. Directorii a trei licee din municipiu au cerut încă de marți ca orele să fie scurtate cu cinci minute pentru ca elevii să nu sufere de frig.
Problema frigului din școli și apartamente a fost subiect de discuție și în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, unde Carmen Ichim a solicitat atât un raport privind situația furnizării agentului termic în oraș, cât și rezolvarea cât mai rapidă și eficientă a problemelor apărute la sistemul centralizat de încălzire.
Vineri ar trebuie să ajungă la Buzău țevile care le vor înlocui pe cele avariate, iar sâmbătă și duminică ar urma să se lucreze și spre orele serii săs e reia furnizarea de căldură și apă caldă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ