FUGARUL DE LA OJASCA N-A FOST PRINS! EXISTĂ INFORMAȚII CĂ URMĂREȘTE SĂ-ȘI UCIDĂ SORA

0
521

Marian Trandaf a plecat de la secția Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca ieri dimineață, însă personalul din unitate a observat lipsa acestuia abia la orele prânzului când s-a si anuntat poliția. De atunci filtre de jandarmi și polițiști verifică în continuu mașinile care tranzitează județul Buzău, iar mai multe patrule au luat la pas împrejurimile, inclusiv cu un câine de urmă. Deocamdată însă niciun indiciu nu a condus către găsirea criminalului care se afla in continuare în libertate.
Între timp, informațiile aflate despre viata acestuia înainte de internarea la Ojasca sunt înfiorătoare. Bărbatul a fost întâi expulzat din Suedia după ce a încercat să își ucidă iubita. Apoi în noiembrie 2007, Marian Trandaf și-a omorât mama. Chiar el a fost cel care a sunat la 112 pentru a-și anunța fapta. Criminalul a declarat, la acea vreme, anchetatorilor că a auzit o voce divină care i-a spus că are o misiune de îndeplinit. Că el este alesul, dar pentru asta, trebuia să sacrifice o persoana dragă lui. Așa că și-a ucis mama. Apoi, Marian Trandaf a fost internat la Spitalul Obregia din București pentru efectuarea expertizei psihiatrice în urma căreia s-a stabilit că în momentul producerii crimei acesta nu a avut discernământ. Marian Trandaf a fost declarat ca bolnav de schizofrenie paranoidă și a fost mutat în 2008 la spitalul din Ojasca. Acesta se afla sub tratament pe care îl lua zilnic. De când a părăsit unitatea sanitară, Trandaf nu și-a mai urmat tratamentul, ceea ce îl face și mai periculos.
Înainte de a părăsi spitalul, Marian Trandaf le-a spus colegilor de salon că este hotărât să plece să își ucidă sora care locuiește în București. Trandaf o acuză pe sora sa că nu a venit la el în vizită, în ziua în care urma să fie evaluat de o comisie de specialitate. De asemenea, se pare că în momentul fugii din spital acesta ar avea asupra lui 200 de lei, bani suficienți pentru a ajunge în București. Psihiatrii consideră că Trandaf poate comite oricând o nouă faptă odioasă.
În aceste condiții sora criminalului a fost pusă temporar sub escorta poliției. Totodată s- au extins filtrele de căutare de la Ojasca până la București. Prinderea acestuia este îngreunată de faptul că dispariția a fost observată târziu de către angajații unității medicale. Secția de la Ojasca este păzită doar de șapte paznici, personal insuficient față de numărul mare de pacienți periculoși internați in ospiciu.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ