FUNDAȚIA SF. SAVA, VANDALIZATĂ

0
106

Un deținut eliberat din pușcărie a făcut prăpăd în cantina Fundației Sf. Sava din municipiul Buzău. Culmea este că bărbatul în vârstă de 59 de ani fusese încarcerat anul trecut tot pentru distrugere, în urmă cu 17 ani el fiind condamnat şi pentru omor.

În luna noiembrie 2016, Ion Pecioacă a devastat complet Centrul pentru persoanele fără adăpost al Primăriei Buzău. Pentru fapta sa, judecătorii l-au condamnat la trei ani de închisoare însă a scăpat de puşcărie mai devreme. Proaspăt eliberat, răufăcătorul a simţit nevoia să se răzbune chiar pe centrul bisericesc Sfântul Sava pentru oamenii şi copiii străzii de unde fusese dat afară în urmă cu câţiva ani  tot pentru comportament violent.

Recidivistul a spart cu bolovani toate gemurile cantinei unde zilnic mânăncă zeci de copii şi sărmani. Ulterior, agresorul a vrut să incendieze toată clădirea, punând foc la perdele.

De frica delicventului, reprezentanții Fundației Sf. Sava nici n-au mai avut curaj să depună plângere la poliţie, infractorul fiind internat doar pentru două zile la Spitalul din Săpoca.

Imaginile suprinse anul trecut pe camerele de supraveghere arată cât de violent este distrugătorul. A smuls din tavan instalaţia de aer condiţionat, a spart  chiuvete, a devatsat instalaţia de la centrala termică, apoi a spart toate geamurile cu un stingător smuls din suportul de pe perete. În acest timp, cei câţiva asistaţi care se aflau în centru s-au baricadat în dormitoare, blocând uşile cu paturile pentru că răufăcătorul i-a ameninţat cu moartea.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ