Furnizorii de energie, reclamaţi la OPC

0
149

Liberalizarea pieţei energiei a adus, pe lângă beneficii, şi un val de reclamaţii din partea consumatorilor. După schimbarea furnizorului de servicii de electricitate sau gaze, mulţi abonaţi s-au declarat nemulţumiţi că societăţile cu care au încheiat contracte nu aveau reprezentanţe în Buzău. Din acest motiv, ei s-au adresat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorior.
Cele mai multe reclamaţii înregistrate la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Buzău, în ultima perioadă, îi vizează pe furnizorii de servicii şi, în special, pe cei de pe piaţa energiei. Buzoienii s-au plâns de faptul că nu pot intra în contact direct cu reprezentanţii societăţilor de furnizare a gazelor ori a energiei electrice, după ce au renunţat la contractele pe care le aveau şi au încheiat unele cu noi furnizori. Sesizările cetăţenilor vizează, de obicei, partea de facturare.
Între timp, lucrurile s-au mai îndreptat, spun comisarii OPC. Cele mai multe societăţi de furnizare a energiei ori a gazului, recent apărute pe piaţă, şi-au deschis puncte de lucru şi la Buzău, iar lucrurile par să fi intrat în normal.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ