Furnizorul de agent termic, în insolvență

0
204

Decizie importantă luată de producătorul de agent termic din Buzău, Ecogen Energy, cel care, începând cu 2 aprilie, nu a mai furnizat energie termică Regiei Autonome Municipale. Acționarii societății au votat intrarea în insolvență pe motiv că au adunat mari datorii către furnizorul de gaze. În acest context, riscul ca buzoienii să nu mai aibă căldură iarna viitoare este și mai mare.
Acționarii societății Ecogen s-au întâlnit, la finele săptămânii trecute, într-o ședință a Adunării Generale și au votat intrarea în insolvență. Pasul a fost anunțat încă de la începutul lunii aprilie pe motiv că firma a adunat foarte multe datorii către furnizorul de gaze. Decizia intrării în insolvență reprezintă o problemă pentru societatea de termoficare a orașului, care trebuie să asigure apă caldă și căldură pentru mii de abonați, care încă își pun speranța că vor avea aceste servicii în continuare și nu vor fi nevoiți ca în doar câteva luni să investească bani în propriile sisteme de încălzire.
În acest context, riscul ca buzoienii să nu mai aibă căldură în apartamente crește. Autoritățile caută soluții pentru viitorul sezon rece. În primul rând, în școli, creșe și licee se vor monta centrale termice, iar pentru încălzirea populației se vor găsi soluții punctuale, pentru fiecare cartier în parte.
Din 2 aprilie, de când au rămas în frig, peste 400 de familii au renunțat la căldura primită în sistem centralizat.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ