Furtuna a făcut ravagii la Pogoanele

0
318

O furtună violentă care s-a abătut, luni seară, peste localitatea buzoiană Pogoanele, a lăsat în urmă pagube mari. Rafalele au smuls pur şi simplu tabla de de acoperişurile câtorva clădiri și a rupt mai mulți copaci. De asemenea, grindina a făcut prăpăd în grădinile oamenilor.
Fenomenele extreme creează panică printre oameni, dar și pagube materiale însemnate. Luni seară, o furtună însoțită de ploaie a făcut ravagii în orașul Pogoanele. Acoperișurile mai multor clădiri au fost luate de vântul puternic, iar mai mulți copaci au fost doborâți. Numai norocul a făcut ca bucăţile de acoperiş căzute să nu rănească pe nimeni, mai ales că cele mai afectate au fost clădirile din centrul oraşului.
Primele care au intervenit pentru a degaja căile de acces, dar și pentru a verifica dacă s-au înregistrat victim după aceste fenome meteo extreme au fost autoritățile din Pogoanele. De asemenea, pompierii de la Serviciul din Padina au intervenit pentru degajarea unui acoperiş, care a fost luat de furtună de pe un bloc şi a ajuns pe sol fără să producă victime.
Vijelia care s-a abătut în această zonă a judeţului a mai afectat un stâlp de electricitate şi a mai smuls un alt acoperiş însă de dimensiuni mai mici. Totodată, grădinile localnicilor au fost afectate de grindină.
Grindina a făcut ravagii și în culturile agricultorilor. Fermierii urmează să facă o estimare a pierderilor suferite și să ceară sprijinul autorităților.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ