Furtuna a făcut ravagii

0
127

Furtuna puternică ce s-a abătut, joi, asupra judeţului Buzău a produs noi pagube. În municipiul Buzău, au fost inundate mai multe gospodării, subsolul unui bloc şi o grădiniţă. De asemenea, mii de locuitori din zona de nord a judeţului au rămas fără curent electric, o maşină a fost luată de ape, şoferul reuşind să se salveze în ultimul moment.
Precipitaţiile abundente de joi seară au creat, iar, probleme în judeţul Buzău Polițiștii rutieri și echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-au deplasat pe Drumul Naţional 10, şi au intervenit pe raza localității Cislău, unde carosabilul era parțial acoperit cu apă. În localitatea Bâsca Chiojdului, pompierii militari de la Stația Mărunțișu au intervenit cu motopompe pentru scoaterea apei din 4 gospodării și din curtea școlii. Aproximativ 7500 de abonați din Berca, Unguriu, Pârscov, Cozieni, Bozioru, Colți, Odăile, Brăești, Tisău, Vernești, Măgura și Viperești au rămas fără energie electrică, în urma furtunii de joi după-amiază. În zona Salcia, din comuna Tisău, un autoturism a fost luat de apele umflate ale pârâului Nișcov, fără a se înregistra victime în urma evenimentului. Probleme au fost şi în muniucipiul Buzău. Circulația a fost blocată din cauza apei acumulate în pasajul rutier din Bariera Brăilei. În urma ploii torenţiale, din cauza cantităţii mari de apă înregistrată într-un timp relativ scurt, mai multe gospodării au fost inundate, iar apa a pătruns şi în subsolul grădiniţei Boboceii, din cartierul Micro III
Circulația a fost îngreunată pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, în zona Podului de la Mărăcineni, din cauza apei acumulate pe carosabil.

Andreea Pascu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ