Furtuna de nisip pune în pericol culturile de cereale

0
22

Seceta și vântul, fenomene care îi îngrijorează pe specialiști
Vântul puternic ce a dat naștere unei adevărate furtuni de praf, ar putea să afecteze culturile agricole, atrag atenția specialiștii. Cele mai sensibile sunt cerealele și pomii fructiferi. Vestea bună este însă că legumele nu au avut de suferit, cele mai multe culturi din județ fiind realizate în spații protejate.
O adevărată furtună de praf s-a abătut peste județul Buzău, în special în zona de deal și câmpie. De altfel, au fost înregistrate mai multe zile consecutive în care vântul a suflat cu putere, măturând tot în calea lui. Specialiștii din cadrul Direcției Agricole Buzău susțin că din nefericire, seceta instalată deja la care s-a adăugat și vântul puternic va afecta culturile agricole.
Vor exista fără îndoială pierderi în sectorul pomicol. Totodată culturile de cereale ar putea avea de suferit din pricina vântul puternic. Mai puțin legumele care sunt cultivate în sere și solarii.
Vântul a fost atât de puternic încât a dat naștere unei adevărate furtuni de praf care a pus în dificultate chiar și șoferii care s-au deplasat în zonele rurale ale județului Buzău.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ