FUTSALUL FAVORIZAT! Fortius şi Luceafărul nu au plătit niciun ban pentru sala LPS

0
96

Cele două reprezentante ale judetului în liga secundă de futsal, Fortius si Luceafărul nu au plătit nici un leu pentru cele patru ore în care au ocupat Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv, pentru meciurile disputate recent în campionat. În urmă cu doar câteva săptămâni, echipei de handbal feminin din Buzău i s-au cerut 840 de lei pentru două ore ca să joace un meci din Divizia A în cel mai nou stabiliment sportiv din judet.
O sala de sport menită să servească interesul buzoienilor, a ajuns să fie închiriată doar celor favorizaţi de conducerea Liceului cu Program Sportiv şi mai mult, acestora nu li se percepe nicio taxă. Dacă în urmă cu câteva săptămâni, echipei locale de handbal feminin din Buzău i s-au cerut 840 de lei pentru două ore petrecute în sala LPS, timp în care urma să se dispute confruntarea din liga secundă cu CSU Târgovişte, celor două reprezentante ale judeţului în ultimul eşalon al futsalului nu li s-a cerut niciun leu, deşi au ocupat stabilimentul aproape patru ore.
Cristina Grosaru, directorul adjunct al LPS Buzău a relatat reporterului TV Buzău că nu are cunoştinţă de sumele virate între cele două cluburi şi Primăria Municipiului Buzău, formaţiile de futsal primind acceptul de a disputa cele două meciuri în baza unui „protocol” cu municipalitatea.
„Nu cunosc detalii financiare, ştiu că închirierea sălii a fost făcută în baza unui protocal semnat cu Primăria Buzău”
Oficialii din Primărie spun ca au primit din partea Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport o solicitare potrivit căreia aceasta este organizatoarea competiţiei disputată duminică, în timp ce reprezentanţii DJST Buzău afirmă că documentul stipula faptul că sala „Romeo Iamandi” este ocupată şi redirecţiona cele două cluburi de futsal către sala LPS, urmând ca Primăria Buzău să primească banii pentru chirie.
Din declaraţiile reprezentanţilor celor două instituţii publice, DJST Buzău, respectiv Primăria Municipiului Buzău reiese faptul că nici unul din cele două cluburi nu au achitat un leu pentru închirierea stabilimentului sportiv aproape patru ore.
Iulică Trăsnea, preşedintele celor de la Luceafăul a precizat că a plătit pentru desfăşurarea partidei din campionat, însă nu a vrut să precizeze suma.
Practic, echipei de handbal feminin i s-a refuzat accesul în sala LPS, cerându-i-se 840 de lei pentru două ore, în timp ce echipele de futsal Fortius şi Luceafărul au beneficiat de patru ore gratuite.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ