GAGU: „SALUT CREȘTEREA SALARIULUI MINIM. CEI CARE NU POT PLĂTI SĂ ÎNCHIDĂ AFACEREA”

0
335

Salariul minim va crește de la 1 ianuarie de la 1250 la 1450. E promisiunea PSD din campania electorală, pe care Liviu Dragnea a reiterat-o în ultimele zile.  Omul de afaceri Ionel Gagu, unul dintre cei mai mari angajatori din județul Buzău, susține că măsura este excelentă: „E foarte bine, nu se putea trăi cu nici o mie de lei pe lună în mână. Eu vor mări imediat salariul, mi se pare un lucru corect. Patronii care se plâng că nu pot da acest salariu minim, mai bine să-și închidă afacerile”.

Angajații cu salariul minim pe economie vor câștiga net de la 1 ianuarie cu 140 de lei mai mult. Mai exact, va primi în mână 1065 de lei.  În schimb, angajatorii vor trebui să pună în plus în jur de 250 de lei pentru fiecare astfel de salariat.

O altă măsură anunțată de viitorul guvern e TVA zero la vânzarea de locuințe. Cel mai important dezvoltator imobiliar din Buzău salută și această decizie. „O primă măsură va însemna ieftinirea locuințelor noi cu 5%. Apoi, sunt încurajați ca și alți constructori să intre pe această piață. Iar concurența poate aduce la rându-i reducerea prețurilor” a precizat Ionel Gagu.

Industriașul buzoian are și o cerere personală pentru viitorul guvern: „Să dea drumul la investiții. Drumuri, autostrăzi, școli, grădinițe, săli de sport. În ultimii ani, firma mea, avea contractate lucrări pentru doi ani înainte. Acum am ajuns să nu știm ce vom face peste șase luni”.

A.T.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ