GALĂ FESTIVĂ MÂINE LA PRIMĂRIA BUZĂU! Personalitățile Buzăului vor fi premiate…cu întîrziere

0
119

Mâine, în jurul prînzului, Primăria Buzău organizează ceremonia de premiere a “Cetățenilor de Onoare” ai Municipiului Buzău. În cadrul evenimentului vor fi conferite și titlurile de “Omul anului la Buzău”.
Mario Mason s-a născut în 1949 la Veneţia. Este inginer de profesie și manager de renume internaţional. La evenimentul de mâine I se recunoaște contribuția la încadrarea municipiului Buzău în rîndul orașelor importante la nivel mondial în producerea electrozilor de sudură. Al doilea cetățean de onoare este Titi Damian, născut în 1945 în comuna Colţi, satul Muscelu – Cărămăneşti. Este prozator, eseist şi publicist, membru activ al Uniunii Scriitorilor din România. Îl recomandă evocarea literarară a vieţii din satul natal. Calitatea scriiturii îl situează printre cei mai mari prozatori români dintre cei apăruţi după dispariţia lui Marin Preda.
Ştefan Iovan s-a născut la 11 septembrie 1942 în oraşul Nehoiu, fostul raion Cislău, regiunea Ploieşti. Pe rînd jurnalist, editor și scriitor cu o activitate de peste 40 de ani în presa scrisă şi televiziunile locale, Ștefan Iovan a realizat primul album „Măgura” cu prilejul împlinirii a 45 de ani de la prima ediţie a Taberei de sculptură „Măgura”. Nicolae Peneş, a doua personalitate care primește titlul de “Cetăţean de onoare al Municipiului Buzău”, este născut în 1935 în comuna Costeşti, satul Spătaru. Este scriitor, eseist, editor, animator cultural și va fi premiat pentru efortul constant de a scoate la lumină şi a pune în valoare istoria buzoiană cu prilejul împlinirii vîrstei de 80 de ani.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ