GALERIE FOTO ISTORICĂ, LA PASAJUL DE PE UNIRII

0
202

Pasajul subteran de pe Bulevardul Unirii, din zona Catedralei Sfântul Sava, a fost deschis, după aproape trezeci de ani. Este o lucrare modernă, dotată cu sisteme de iluminat pe bază de led-uri și camere de spraveghere. Pornind de la afirmaţia lui Nicolae Iorga potrivit căreia, “Un popor care nu își cunoaște istoria și eroii, e ca un copil care nu își cunoaște părinții”, începând cu această săptămînă, Primăria municipiului Buzău prezintă buzoienilor care trec prin pasaj o expoziție permanentă de fotografii ce ilustrează momente importante ale istoriei țării.
Tot atunci va fi inaugurat şi un nou parc în imediata apropiere a a pasajului. Acesta va fi denumit parcul Sfinților Martiri Brâncoveni.
Sunt și opinii, că banii ar fi putut fi investiți, în infrastructura orașului. Însă, cei mai mulți dintre buzoieni sunt încântați de imagimile ce îi întâmpină în momentul în care a parcurg acest tunel al istoriei.
Tinerii buzoieni consinderă că este o idee foarte bună să învețe instoria și din alte părţi, decât internetul sau cărțile, iar impactul vizual este deosebit.
Duminică, pe 16 august, inedita expoziție cu pereții pasajului să îmbrăcați cu imagimi din istoria Buzăului, va fi inaugurată.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ