GARAJE DEMOLATE

0
144

Primăria Buzău a început, încă de anul trecut, demolarea garajelor ridicate pe domeniul public, unele ridicate chiar fără autorizaţie. Dacă în unele zone au fost deja desființate, în alte cartiere procedura a fost blocată de procesele deschise de către proprietarii garajelor. În locul acestorconstrucții, municipalitatea dorește sa fie amenajate parcări, care vor fi repartizate locatarilor.
Primăria a demarat o campanie de demolare a garajelor particulare ridicate pe domeniul public, înca de anul trecut. Demontările au continuat si la începutul acestui an, urmând ca 260 de garaje sa fie deja dărâmate. Dar din cauza unor probleme în justiție, lucrările nu au putut fi încă finalizate.
Pe lângă garajele ce aparţin buzoienilor care au făcut contestaţie în justiţie, mai sunt garaje nedemolate şi din cauză că proprietarii lor au decedat ori sunt prea în vârstă sau nu au o situație materială bună pentru a achita costurile de demontare. Pentru aceste cazuri mai speciale, Primaria va cere ajutorul societății Urbis Serv, care se va ocupa de înlăturarea construcţiilor de pe domeniul public, costurile lucrărilor fiind acoperite de către municipalitate. Pe terenurile eliberate de garajele provizorii, Primăria va amenaja parcări de reşedinţă, care vor fi repartizate locatarilor din blocurile arondate.

DANIEL VASILE / ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ