Garduri vii au dispărut, gunoaiele au rămas

0
6

Cum arată de fapt spațiile verzi din municipiul Buzău
Primăria Municipiului Buzău a decis distrugerea gardurilor vii pe motiv că ar fi devenit depozite de gunoaie. În locul lor, administația locală ar fi trebuit să planteze gazon. Realitatea este cu totul alta. Gunoiale au rămas acolo unde erau și gardurile vii, în locul perdelelor verzi au rămas brazde de pământ ca pe câmp iar de gazon nici vorbă. Totul pentru a economisi bani, au recunoscut chiar reprezentanții URBIS.
Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a arătat pe una dintre aleile dintre blocurile cartierului Unirii că desființând gardurile vii, zonele respective sunt mai atractive.
Din nefercire însă realitatea este cu totul alta iar cazuri ca cele prezentate sunt insignifiante. Spre exemplu pe bulevardul Nicolae Bălcescu sau în zona Spiru Haret, în locul gardurilor vii au rămas brazed goale de pământ încărcate cu chiștocuri de țigări, PET-uri și alte deșeuri.
Primăria Buzău a aprobat, potrivit conducerii acesteia cel mai mare buget din ultimii ani. Cu toate acestea, gardurile vii din municipiu au fost distruse spre disprețul buzoienilor care vedeau în acestea, oaze de verdeață. În afara faptului că oferă oxigen, gardurile vii sunt perdele împotriva prafului și aduc un aport estetic între blocurile din beton. De ce au fost distruse? Pentru că primăria a decis să nu mai cheltuie bani cu întreținerea acestor garduri vii…O recunoașteau într-o ședință de consiliu local chiar reprezentanții URBIS SERV.
Buzoienii au reclamat distrugerea gardurilor vii dar în ciuda dorinței lor de a fi păstrate, administrația a ales să distrugă. Așa cum lesne se poate observa, aleile și principalele străzi din municipiu arată deplorabil, cu zone de pământ, fără gazon, fără flori și fără perdele verzi.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ