Gata cu scandalul din sensurile giratorii!

0
17

A fost stabilit cine și în ce condiții are prioritate
Noi modificări legislative vin să facă lumină în ceea ce privește modul în care șoferii trebuie să circule în sensurile giratorii. Nu de puține ori tamponările au fost urmate de scandaluri, chiar bătăi între șoferi, fiecare dând vina pe celălalt din cauza unor interpretări mai mult sau mai puțin clare. Iată că la mijlocul lunii februarie, Regulamentul privind circulația pe drumurile publice a fost suplimentat cu un nou articol.
Alfel spus, cum arată cunoscutul polițist și vlogger Tavi Perțea, care a absolvit Liceul de Poliție Buzău în perioada 2003-2007, schimbarea de direcție în sensul giratoriu trebuie semnalizată ca atare indifirent de momentul în care un șofer sau altul a pătruns în sensul gratoriu.
Lipsa clară a unei legi a generat interpretări de-a lungul vremii în sensul în care primul șofer intrat în sensul giratoriu ar fi avut prioritate la schimbarea direcției.
Noua prevedere a intrat deja în vigoare motiv pentru care polițiștii atrag atenția șoferilor încă o dată să respecte prevederile rutiere pentru a nu rămâne pietoni.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ