Gata cu…chiloţăreala

0
610

Calvarul din capătul străzii Independeţei, între Piaţa Centrală şi cea de lactate, va lua sfîrşit. Primăria Municipiului Buzău este determinată să ridice toate tarabele încărcate cu farfurii, ceşcuţe, ochelari de soare, maieuri şi chiloţi, pînă la sfîrşitul acestei săptămîni. Maşinile cu mărfuri şi tonele obstrucţionează circulaţia rutieră şi cea pietonală într-atît de mult încît uneori apar adevărate ambuteiaje. Talciocul din spatele pieţii, moştenirea vechii administraţii, pare că îşi va găsi sfîrşitul.
Pînă în data de 8 iulie comercianţii de pe strada Independenţei vor trebui să îşi strîngă mărfurile şi să caute alte soluţii de mutare. Trotuarul dintre Piaţa Centrală şi piaţa de lactate va fi redat proprietarilor de drept adică pietonilor. Tonetele încărcate ochi cu tot felul de produse vor fi istorie. Chiloţăraia pe care reprezentanţii actualei primării o doresc dispărută a rezistat în timp mai multor tentative, fie din considerente politici fie sociale. De fiecare dată cînd minibazarul a intrat în atenţia autorităţilor, proprietarii s-au răsculat mai ceva ca la 1907 şi au reuşit să se impună. Ba chiar pe lista de insuccese a fostului viceprimar Fănică Bîrlă a fost trecută şi problema tarabagiilor de pe Independenţei.
Desfiiţarea tarabelor se doreşte nu numai pentru a fluidiza circulaţia pietonală întrucît, mai ales în weekend, pieţele sunt pline de buzoieni, cît şi pentru cea rutieră. În capătul străzii Independenţei se formează adevărate dopuri în momentul în care maşinile de marfă parchează pentru aprovizionare.
Vineri, reprezentanţi ai primăriei, Poliţiei Locale şi Urbis Serv vor încerca să ridice de pe domeniul public tarabele de pe Independenţei. Dacă vor reuşi, rămîne de văzut. În ceea ce-i priveşte pe comercianţii de pe Aleea Trandafirilor, primăria a găsit soluţii de relocare. Toate tonetele cu produse cosmetice şi cărţi vor fi mutate pe o porţiune a platoului Dacia, în vecinătatea Hotelului Pietroasa.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ