Geani, copilul lovit la ochi, trimis în tabără

0
85

Geani, băiețelul în vârstă de 7 ani internat în Centrul Rezidential nr.9 Buzău, nu a fost victima unor violente, spun reprezentantii Directiei Generale de Asistentă Socială si Protectia Copilului. O poză postată pe Facebook de către o utilizatoare urmată de un text  a dat nastere unui val de indignare printre internauti. Tânăra relata drama prin care a trecut Geani, un copil fără părinti, înainte de a ajunge la spital. Desi băiatul i-ar fi povestit că lovitura o are de la o căzătură, din discutii a reiesit faptul că ceilalti copii din centru îl chinuie fără ca cineva să ia atitudine. Vor fi luate măsuri de protectie suplimentare, au mai promis astăzi reprezentantii DGASPC.

SURSA FACEBOOK

“Astazi,am fost in vizita la o ruda apropiata in spitalul judetean buzau, fara sa stiu ca acest copil in varsta de 7 anisori ,este abandonat m-am apropiat de el ,si am inceput sa vorbim. l-am intrebat daca este cu cinva,acesta spunadu-mi ca el creste la casa de copii, am insistat cu intrebarile si l-am rugat sa imi spuna ce a patit la ochi? Relpica lui a fost :,,am cazut pe scari”!foarte speriat si cu capul plecat in acelasi timp plangand! I-am dat telefonul meu sa se uite la desene iar acesta a inceput sa ma ia in brate si sa imi povesteasca cum copiii de acolo il bat in ultimul hail cum il chinuie iar doamnele profesoare nu le fac nimic acestora dandu-mi seama ca lovitura de la ochi nu este din cauza scarilor ci a acelor copii care duc acolo o lupta pentru supravietuire!! “

Postarea însoțită de poza copilului în care apare lovit serios la un ochi a stîrnit un val de indignare printre internauți.  Reprezentanții Spitalului Județean au precizat că băiețelul le-ar fi povestit că lovitura o are din pricina unei căderi.

Copilul a fost internat timp de două zile.  La cîteva ore de la apariția pe site-ul de socializare a imaginii respective, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a demarat o anchetă. În urma verificărilor reprezentanții instituției au precizat că nu este vorba despre vreo lovire ci mai degrabă de un accident. Totodată în centre supraveghetorii au fost rugați să acorde o atenție deosebită grupurilor de copii astfel încît evenimente de genul celui în care a fost implicat Geani să nu se mai întîmple.

Sute de comentarii au însoțesc postarea de pe Facebook.

“Aude cineva glasul acestor copii neajutorați, rusine celor care nu îndreptățesc acești sărmani copilași?!” este părerea unei utilizatoare în timp ce un alt buzoian scrie despre Geani că este “ Un copil traumatizat pe viata. Ingrijitorii aceia ce pazesc ?Doamna directoare poate dormi linistita ?Uitati-va la el cat este de speriat”

Iar comentariile internauților continuă în același registru. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a anunțat că în acest moment Geani se simte bine și mai nou a fost trimis într-o tabără. În același timp conducerea instituției atrage atenția că publicarea unor imagini cu minori aflați în suferință și fără acordul unei părți poate atrage sancțiuni. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ