GENERALUL FOCA, OFICIAL, SUBPREFECT

0
417

Generalul Lucian Foca este, oficial, noul subprefect al judeţului Buzău. El îl înlocuieşte pe Sorin Gheorghe, care a ocupat până joi, ce de-a doua demnitate de la Casa Albă. Schimbarea subprefecului s-a făcut joi, prin hotărâre de Guvern, iar învestirea lui Foca urmează să aibă loc în scurt timp.
Informaţia care a circulat, în ultimele zile, în mass-media locală, privind numirea generalului în rezervă Lucian Foca în funcţia de subprefect al judeţului, s-a confirmat joi. În şedinţa de Guvern a fost adoptată hotărârea de încetare a mandatului de subprefect al lui Sorin Gheorghe şi cea de numire în respectiva funcţie a lui Lucian Foca. Acesta din urmă vine la Prefectură din poziţia de funcţionar la Consiliului Judeţean, post pe care l-a ocupat după ce s-a pensionat din Armată.
„HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Buzău de către domnul Gheorghe Marian Sorin. HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Buzău de către domnul Foca Petrică-Lucian”, se arată într-o informaţie de presă a Guvernului.
Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Petrică-Lucian Foca, general cu trei stele, în rezervă, s-a angajat, anul acesta, la Consiliul Judeţean, pe funcţia publică de execuţie de „consilier clasa I, gradul profesional superior” în cadrul Serviciului achiziţii şi contracte, Compartimentul achiziţii publice. Anterior acestei poziţii, Foca a fost, din luna septembrie 2017 şi până la sfârşitul lunii ianuarie 2018, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al fostului premier Mihai Tudose. Generalul Petrică-Lucian Foca, în vârstă de 58 de ani, s-a pensionat din Armată la sfârşitul lunii august 2017, preşedintele Klaus Iohannis semnând atunci şi decretul privind înaintarea sa în gradul de general-locotenent cu trei stele, la trecerea în rezervă. Retragerea lui Foca din Ministerul Apărării Naţionale a venit la doar trei luni după preluarea conducerii Comandamentului Forţelor Întrunite. El îl înlocuieşte în echipa de conducere de la Casa Albă pe Sorin Gheorghe, care a ocupat funcţia de subprefect din toamna anului 2015.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ