Geoparcul „Ținutul Buzăului” a atras peste 150.000 de turişti

0
34

Lucian Romaşcanu despre viitorul turismului local
Geoparcul „Ținutul Buzăului” a fost recunoscut drept sit UNESCO în luna aprilie 2022, fiind un teritoriu ce cuprinde elemente de interes geologic deosebit, alături de elemente de interes ecologic, arheologic, istoric şi cultural de importanță mondială. Programul „Geoparcul Ținutul Buzăului” a fost inițiat în anul 2007 de Universitatea din București, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău în vederea conservării, promovării şi valorificării elementelor naturale deosebite din zonă, a valorilor de patrimoniu cultural şi istoric, precum şi pentru susţinerea dezvoltării sociale şi economice a comunelor, bazându-se pe principiul dezvoltării durabile.
Geoparcul este situat în Regiunea de dezvoltare Sud-Est, în partea de nord a județului Buzău. Teritoriul se află în zona de curbură a Carpaților Orientali, la intersecția drumurilor istorice ce leagă Muntenia, Transilvania și Moldova şi cuprinde 18 comune. În anul 2023, geoparcul a atras peste 150.000 de turişti.
Lucian Romaşcanu
„Județul Buzău este o adevărată comoară turistică a României, cu numeroase atracții naturale și culturale, unele chiar unice în lume. Geoparcul „Ținutul Buzăului”Geoparcul „Ținutul Buzăului”, inclus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor UNESCO, a atras peste 150.000 de turiști în 2023. Datorită investițiilor în infrastructura rutieră și eforturilor de promovare, turismul continuă să se dezvolte”, a transmis candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ Buzău, Lucian Romașcanu.
În acest context, preşedintele PSD Buzău a precizat că organizaţia pe care o reprezintă susţine înfiinţarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor .

Lucian Romaşcanu
“PSD susține această creștere prin proiecte noi și prin înființarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD-uri).
În urmă cu o săptămână a fost lansat cel mai amplu program de promovare turistică la nivel național – România Atractivă, iar Ținutului Buzăului e parte din acesta, fiind integrat în Ruta gastronomiei tradiționale românești.
În mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Buzău modernizarea infrastructurii Ținutului și sprijinul constant pentru dezvoltarea turismului vor fi in fruntea listei de priorități”, a subliniat liderul PSD.

Geoparcul „Ținutul Buzăului” este cunoscut pentru atracțiile sale naturale: Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari (comuna Berca) și Pâclele Mici (comuna Scorțoasa), Valea Slănicului cu Platoul Meledic, Grunjul de la Mânzălești, Focul viu de la Lopătari, Trovanții de la Ulmet, Padurea Lacurile Bisoca cât și pentru cele antropice: Așezările rupestre de la Aluniș-Colți-Bozioru, mănăstirile Poiana Mărului (comuna Bisoca) și Găvanu, Muzeul Chihlimbarului de la Colți, Casa Memorială Vasile Voiculescu de la Pârscov.

DISTRIBUIȚI