GHEAȚA ȘI ZĂPADA FAC VICTIME

0
409

Val de pacienți cu fracturi la mâini și la picioare, după ce au alunecat pe gheață. Secția de Ortopedie a Spitalului Județean este aglomerată, în această perioadă, din cauza numărului mare de accidentați. Cazurile mai grave au fost internate, iar pacienții au suferit intervenții chirurgicale.
Secţia de Ortpedie a Spitalului Judeţean Buzău face faţă cu greu numărului mare de accidentaţi. Zăpada şi poleiul din municipiul Buzău, dar şi din alte localităţi ale judeţului, le-au dat de lucru medicilor specialişti. Maximul de prezentări a fost atins la finalul săptămânii trecute, în doar câteva zile, aproape 150 de pacineți au avut nevoie de ghips.
Pacienţii sunt de toate vârstele, iar cei mai mulţi au alunecat pe gheaţa de pe trotuare. Dacă unii dintre cei care au venit la spital cu leziuni la mâini şi picioare au plecat acasă, alţii nu au fost la fel de norocoşi, iar fracturile suferite au fost destul de grave, fiind nevoie chiar de intervenții chirurgicale.
Urmează alte câteva zile cu temperaturi sub 0 grade Celsius, aşa că medicii ortopezi recomandă vârstnicilor să fie foarte atenţi când merg prin locurile necurăţate de zăpadă şi polei. Fracturile la vârste înaintate se vindecă mult mai greu şi pot avea consecinţe grave.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ