GIMNASTUL MIHAI IUSTIN, UN CAMPION NAȚIONAL ABSOLUT

0
196

Și în anii din urmă câștiga medalii la categoria lui de vârstă dar se afla în umbra foștilor colegi de la CSȘ, frații Burtanete, trecuți la un moment dat la noua Gloria Buzău. După plecarea gemenilor din sportul buzoian, Iustin Mihai a devenit port-stindardul gimnasticii locale.
De ani buni, Clubul Sportiv Școlar de pe strada Spiru Haret produce și lansează minicampioni pe care îi trimite gata pregătiți spre înalta performanță. Nu face excepție catedra de gimnastică, cea care și-a tăiat partea leului în ceea ce privește clasarea sportivilor secției în fruntea ierarhiei clubului, în ultimele sezoane. Odată intrat pe ușa holului tapetat cu medalii si fotografii, la intrarea în club, afirmarea micuțului Iustin Mihai nu s-a lăsat mult așteptată. Avea doar 4 ani și jumătate când a intrat pe mâinile profesorului-antrenor Gabriela Constantin, iar drumul elevului n-a cunoscut decât suișuri chiar dacă a intrat în competiție, nerefăcut 100%. La cel mai recent concurs, tânărul gimnast și-a reconfirmat nu doar talentul ci și puterea de luptă, în condiții de stress. De la Campionatele Naționale de juniori și seniori, găzduite săptămâna trecută de orașul Ploiești, Radu s-a întors acasă cu 6 medalii, dintre care patru de culoarea aurului. Cel mai important rezultat rămâne titlul cucerit la individual compus în competiția juniorilor 2 de nivel 3. Iustin nu e la prima ispravă de acest gen fiindcă a mai fost campion absolut în 2015 și 2017. Buzoianul a urcat pe cea mai înaltă treaptă la încă trei aparate: paralele, sărituri și inele și a fost declarat vicecampion al țării la bară și sol. În 2019 a fost desemnat sportivul anului la clubul CSȘ Buzău. Iustin Mihai are 14 ani, provine din Scurtești de Vadu Pașii iar la ora actuală reprezintă unul dintre numele de viitor ale gimnasticii de performanță. De aproape 2 ani este component al lotului național, motiv pentru care se pregătește în Centrul de Excelență de la Reșița.
Reuniunea de la Ploiești a înregistrat și o premieră: tată și fiu au concurat laolaltă. Marian Drăgulescu, legenda încă în activitate la 40 de ani și juniorul Richard, medaliat la sol, la cei 13 ani ai săi. Cât despre frații buzoieni Burtanete, au luat tot aurul pus în concurs dar, din păcate, l-au dus în vitrina clubului Steaua.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ