GIRATORIU DESENAT

0
142

Modificare importantă în trafic, în faţa Sălii Sporturilor. Un sens giratoriu, ieşit din tipare, a fost instalat în zonă, după un model importat din alte oraşe. Rondul este desenat pe asfalt şi marcat cu semnele de circulaţie corespunzătoare. Soluţia ar trebui să contribuie la fluidizarea traficului, dar şi la accesul mai uşor al vehiculelor mari.
Şoferii care au trecut dimineaţă prin faţa Sălii Sporturilor au avut surpriza să descopere un sens giratoriu mai ciudat, complet diferit de cele cu care erau obişnuiţi. Viceprimarul Ionuţ Apostu, care anunţase că, la finalul lucrărilor de reabilitare a carosabilului de pe Aleea Sporturilor, în zonă va fi amenajat un sens giratoriu, a venit vineri cu precizări printr-o postare pe pagina sa de Facebook.
“Atenție șoferi! Din această dimineață a fost pus în funcțiune un nou sens giratoriu în fața Sălii Sporturilor! Este un concept nou pentru orașul Buzău, o minigirație din marcaje trasate ce permite accesul mai ușor camioanelor și autobuzelor, de fapt un concept aplicat cu succes de câțiva ani la Cluj Napoca, dar şi în celelalte state europene. Așadar, un nou pas spre normalitate!”, a scris Ionuţ Apostu pe Facebook.
Scopul instalării rondului este, potrivit conducerii Primăriei, acela de a preveni accidentele, în condițiile în care, după asfaltare, pe Aleea Sporturilor se circulă cu viteză mare.

LAURENTIU MARINOV/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ