GIRATORIU LA MĂRĂCINENI, NU ŞI LA FLORICA

0
64

Necesitatea amenajării unui sens giratoriu pe DN2E85, la Mărăcineni, în zona Autorola este tot mai des invocată de localnici şi de şoferii care tranzitează frecvent tronsonul de drum. Autorităţile judeţene promit că reconfigurarea şoselei, prin realizarea rondului, va fi făcută în viitorul apropiat. Lucrările nu vor începe, totuşi, până când drumul care se intersectează cu DN2E85 nu va fi complet reabilitat. Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu spune că subiectul a fost discutat cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cu cei ai Companiei de Drumuri Naţionale şi există un proiect în acest sens.

Un sens giratoriu a fost intens solicitat şi pentru interesecţia cu drumul către localitatea Florica, unde au avut loc numeroase accidente grave, însă acest lucru nu este posibil, potrivit studiilor realizate de specialişti.

Recent, mai mulți cetățeni au solicitat autorităților, prin intermediul unei petiții online, înființarea de urgență a unui sens giratoriu în comuna Mărăcineni, la intersecția Drumului Național 2 E85 cu Strada Depozitului. Petiționarii consideră că măsura este necesară deoarece traficul în această zonă este unul foarte intens, iar riscul de accidente grave în acea zonă este foarte ridicat. Pe porțiunea de drum dintre podul Mărăcineni și podul Câlnău există marcaj longitudinal dublu continuu, ceea ce impune șoferilor restricția de a pătrunde de pe un sens pecelălalt.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ