GLORIA BUZĂULUI VS. SELECȚIONATA TRICOLORĂ

0
20

În 2020, imediat după Valentine’s Day, îndrăgostiții de fotbal de prin părțile noastre primeau în dar un spectacol de zile mari, cum rar s-a mai văzut în Polivalenta locală. „Cobra” Adrian Ilie, campion cu Valencia în fața Realului și Barcelonei. Răzvan Raț, câștigător de Cupa UEFA cu Șahtior Donețk în 2009. Dănuț Lupu, mijlocașul ce marca din penalty, de pe loc, la Cupa Mondială Italia 1990.
Primii doi, pe teren, ultimul – pe bancă, cele mai grele nume convinse de Adrian Troscenco să vină la Buzău la inițiativa prietenului său. Aurelian Trifan e cel care și-a dorit mereu un spectacol cu fotbaliști celebri în orașul natal după ce participase ca fotograf la evenimentele produse de cunoscutul promotor.
Dincolo de copiii din tribună, care s-au ales fie cu mingii, fie cu autografe, fie cu imagini foto /video sau măcar, au respirat același aer cu magicienii Cernat și Aliuță ori golgheterul Adi Mihalcea, cele mai fericite s-au declarat fostele Glorii ale Buzăului. Căpitanul Ion Viorel, jolly- jokerul Claudiu Ionescu, cuplul de atacanți Bunică – Timiș și compania, consiliați de pe margine de Loni Nedelcu. Omagiatul spectacolului a fost Costică Stan, centrul înaintaș din Crâng la prima promovare, vice-golgheterul campionatului 1979-80 după Radu II, de la campioana FC Argeș. După 3 ani, organizatorii ne ispitesc, din nou, cu alte nume sonore, capul de afiș fiind eroul din poarta Stelei de la Sevilla. În istoria fotbalului, Duckadam e singurul care a apărat 4 penalty-uri consecutive într-o finală de Liga Campionilor. După mulți ani, arădeanul va reveni la Buzău unde, vinerea viitoare, va susține o conferință de presă la un hotel din centrul orașului. Combinata Steaua – Dinamo va avea pe margine doi portari, cel de-al doilea fiind charismaticul Rică Răducanu. Rapidistul a încasat un singur gol de la regele Pele în Mexic 1970 dar opt ani mai târziu a scos de patru ori mingea din plasă în Crâng pe vremea când apăra buturile steliste. Va fi și un duel de la distanță al băncilor tehnice fiindcă dincolo, la gazde, vor fi Ion Ioniță și Costică Stan, ultimul – coșmarul lui nea Rică la meciul deja amintit.
Pe lista cu dinamoviști a lui Troscenco pentru confruntarea de sâmbătă, 11 martie, apar Prunea, Dănciulescu, Marius Niculae, Florentin Petre, Florin Bratu, Pulhac și Vlăduț Munteanu. Duckadam vine la eveniment împreună cu perechea de fundași centrali ce l-a ajutat să câștige trofeul în 1986: Bumbescu și Belodedici. Tabăra stelistă va fi completată cu Florin Gardoș, Bănel Nicoliță și Edi Stăncioiu dar i-ar putea cuprinde și pe Lucian Sânmărtean, Rică Neaga ori Jean Vlădoiu. Noutățile din tabăra buzoienilor față de confruntarea din 2020 sunt Ciprian Petre, Pufi Stoian, Costel Petre, Georgian Marcu și Gabriel Bobe. Nu vor lipsi Ion Viorel, Bunică și Romeo Stan, Cătălin Vlaicu și Claudiu Ionescu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ