GLORIA CONTESTĂ RAPORTUL CURȚII DE CONTURI

0
98

Un raport al Curții de Conturi arată că Gloria Buzău a efectuat mai multe plăți care ar contraveni legii. Mai exact, clubul ar fi achitat o sumă de bani pentru sportivii din echipa națională, aceștia apartinând altei structuri sportive. De cealaltă parte, reprezentanții Gloriei susțin că plățile au fost făcute confrom legii și, drept urmare, vor contesta raportul Curții de Conturi.
Cel mai recent raport al Curții de Conturi a avut în vizor și activitatea clubului sportiv Gloria Buzău. În documentele întocmite de inspectori se arată că societatea sportivă a efectuat mai multe plăți, reprezentând cheltuielie de cazare și masă pentru rugbiștii români, veniți la Buzău pentru a disputa meciul dintre România și Belgia, pentru calificarea la Campionatul Mondial. Gloria Buzău, în calitate de partener al Federației de Rugby, a achitat aceste cheltuieli, care ar încălca normele financiare pentru activitate sportivă. Conducerea Gloriei Buzău consideră însă nu a greșit cu nimic în această activitate.
În raportul Curții de Conturi se mai arată că s-au oferit prime sau recompense sportivilor peste limitele stabilite de normele financiare aprobate prin hotărâre de Guvern. De exemplu, Gloria ar fi acordat membrilor echipei de fotbal prime pentru câştigarea meciurilor desfăşurate în competiţii de nivel judeţean, în condiţiile în care, potrivit prevederilor legii, cluburile nu pot premia sportivii decât dacă aceştia activează la nivelul primele două ligi.
Reprezentanții Gloriei Buzău susțin că vor contesta raportul Curții de Conturi, în termenul legal.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ