GRAVE NEREGULI, LA SPITALUL SĂPOCA

0
778

Nereguli grave, găsite la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, după măcelul în urma căruia au murit 7 oameni. În cele trei secții ale spitalului, numărul pacienților internați depășește numărul de paturi, iar unitatea medicală nu are contract cu o firmă de pază, reiese din raportul prezentat de ministrul Sănătăţii în urma controalelor declanşate în spitalele de psihiatrie.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a prezentat, marţi, rezultatul unor controale făcute la spitalele de psihiatrie din România şi a subliniat că la unitatea medicală de la Săpoca, au fost găsite mai multe nereguli, printre care aceea că numărul de pacienţi internaţi este mai mare decât numărul de paturi disponibile.
”În Săpoca Psihiatrie 1 şi Psihiatrie 2 se execută lucrări a pavimentelor, s-a constatat degradarea condiţiei de mediu la nivelul spaţiului. În toate cele trei secţii nu se respectă normele de amplasare a paturilor, adică numărul maxim de paturi pe saloane. În unele compartimente numărul pacienţilor internaţi depăşeşte numărul paturilor aprobate prin structură, nu se respectă normele grupurilor sanitare aferente secţiilor, nu există contract cu o firmă de pază, paza unităţii sanitare asigurându-se cu personalde pază propriu. În ceea ce priveşte verificarea normelor speciale de îngrijire s-a constatat că există camere de izolare a pacientului în toate cele trei secţii, dar nu îndeplinesc în totalitate condiţiile din Ordinul Ministerului Sănătăţii. Acesta este raportul, documentele de la dosar sunt mult mai multe”, a declarat într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea.
În luna august a acestui an, un pacient intrenat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a atacat 13 bolnavi. În urma atacului, şapte dintre aceştia au decedat.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ