Grevă pe termen nelimitat la Finante! 250 de angajati au protestat in fata institutiei

0
77

Grevă spontană in aceasta dimineata la Finante. Angajatii institutiei au intrerupt din nou activitatea si au iesit in fata institutiei, incercand sa tragă un semnal de alarmă cu privire la proiectul Legii salarizării bugetare care prevede diminuări salariale de pana la 20 la suta in acest sector. Toate ghiseele au fost inchise astfel că buzoienii care au avut nevoie de eliberarea unor acte au facut cale intoarsă. Din păcate greva spontană a fost declansata pe termen nelimitat iar finantistii spun că nu vor renunta la proteste daca solicitarile lor nu vor fi rezolvate si ameninta cu demararea grevei generale.
Acesta a fost doar unul dintre motivele pentru care angajaţii de la finante au intrerupt în această dimineaţă activitatea si au părăsit birourile. Principala nemultumire este legata insa de faptul ca legea salarizarii le-ar diminua salariile cu pana la o treime. De asemenea, sindicalistii cer eliminarea articolului care prevedere reincadrarea personalului pe functii asta pentru ca functiile au fost ocupate ca urmare a promovarii unui concurs.
Greva a fost in mai multe judeţe ale ţării. La Buzău, aproximativ 250 de finantisti au protestat paşnic în faţa instituţiei.
Protestele au afectat activitiatea instituţiei, astfel ca multi buzoieni au făcut cale întoarsă pentru ca ghişeele de la Finante au fost închise.
Deasemenea, finantistii vor protesta si in Capitala iar sindicalistii ameninta ca vor demara greva generala daca doleantele lor nu vor fi rezolvate.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ