GRIJA PENTRU BĂTRĂNI, ESENȚIALĂ

0
16

Bătrânii noștri au dus războiul lor , am putea spune, acum e rândul nostru să îi protejăm pe ei. Cu calm, înțelepciune și multă solidaritate, trebuie să fim alături de persoanele cele mai vulnerabile din acestă perioadă.
Obișnuiți să iși ducă nepoții în parc, să își procure singuri hrana și tratamentele bătrânii noștri, pe lângă povara anilor de pe umeri, au de dus o luptă grea, având în vedere contextul actual . Persoanele peste 65 de ani sunt cele mai vulnerabile. Lipsa tratamentelor şi a hranei, îi împinge pe vârstnici să riște infectarea cu virusul Covid-19. Având rudele plecate în străinătate sau locuind singuri, nu au altă soluție, decât aceea de a se expune .
Chiar dacă, între orele 11.00 şi 13.00 pot merge să iși procure hrană și medicamente, din cauza stării de urgență, persoanele în vârstă trebuie să stea practic tot timpul acasă, aceste măsuri sunt luate în interesul și pentru protejarea lor. Specialiștii recomandă persoanelor vârstnice, calm și responsabilitate, protejându-se pe ei îî protejează și pe cei din jur, rude sau străini.
În județul Buzău, sunt aproximativ 120 000 de persoane cu vârste de peste 65 de ani. Este responsabilitatea tuturor să fie alături de părinții și bunici. Un telefon, un mesaj scris , îi ajută foarte mult să spere că vor trece cu bine și peste aceste vremuri grele.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ