GRIJA ZILEI DE MÂINE

0
126

Se apropie Sfintele Sărbători de Paște, perioadă în care, mai mult ca oricând , mintea este invadată de o multitudine de întrebări precum: “Cât o să dureze? Dacă mă îmbolnăvesc? Cum o să ne descurcăm? Vom avea bani? Vom putea să ne procurăm ce avem nevoie? Oare lumea va mai fi la fel?”. Sunt întrebări firești, într-o situație complet nouă pentru toți.
Izolarea și păstrarea distanței sociale, care privează de căldura contactului uman, este un factor care duce la agitație și frustrare. Adultul tânăr este cel mai afectat de situația actuală.
Specialiștii spun că amprenta psihologică a pandemiei va fi mult mai mare decât cea biologică. Apelurile la specialiști sunt mai intense în această perioadă, consilierile telefonice sunt din ce în ce mai folosite.
Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, se recomandă informarea din surse oficiale, petrecerea timpului cu activități plăcute, comunicarea cu prietenii sau rudele din afara casei prin mijloace electronice, practicarea activităților amânate din lipsă de timp. Cum există grija de a spăla mâinile, așa trebuie să fie și grija pentru gînd și suflet.

Iuliana Sirbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ