GRIPĂ LA GRĂDINIȚĂ

0
66

Alertă la Grădinița cu program prelungit numărul 8, din municipiul Buzău. Șase copii de grupă mijlocei sunt bolnavi de gripă, boală confirmată în urma unor teste rapide. Astăzi, abstentismul la această unitate era unul destul de ridicat. În aceste condiții, în cursul zilei de luni mulți părinți au preferat să nu-și mai aducă micuții la grădiniță. Alții, au făcut cale întoarsă când la intrare au citit anunțul oficial lipit în geam.
Primele îmbolnviri în rândul copiilor de la Grădinița cu program prelungit numărul 8 din municipiul Buzău au apărut joia trecută. Micuții prezentau stări febrile și, rând pe rând, aceștia au fost duși la medicii de familie. În plus, părinții le-au efectuat și teste rapide de depistare a gripei, care au confirmat prezența virusului gripal de tip A. Părinții copiilor care frecventează Grădinița nr. 8 au fost deja înștiințați, printr-un anunț postat la intrarea în incintă, de prezența virusului, astfel că mulți au preferat să nu-i mai aducă la cursuri. Luni, nici un preșcolar de la grupa mică de la acest cămin nu a fost prezent la grădiniță, iar absenteism s-a înregistrat și la celelalte două grupe mijlocii.
Epidemiologii din cadrul Direcției deSănătate Publică Buzău spun că nu vor putea declara focar de gripă, dat fiind că nu sunt efectuate teste de laborator, însă vor declara focar de infecții respiratorii și au dispus o serie de măsuri de dezinfecție. Însă, în ciuda faptului că numărul de îmbolnăviri crește în ritm alarmant, din partea reprezentanților DSP se observă o lipsă de informare sau o încercare de a ține ascunsă adevărata gravitate a cazurilor. Aceștia vorbesc doar de un singur caz de gripă la Grădinița nr 8, în condițiile în care reprezentanții unității și cei ai Inspectoratului Școlar au declarat 6 cazuri de îmbolnăvire.
De asemenea, reprezentanții DSP și cei ai Inspectoratului Scolar fac apel la părinți să nu-și mai trimită copiii bolnavi la grădiniță sau la școală, iar asistentele să efectueze un triaj epidemiologic riguros și să nu mai permită celor bolnavi să intre în colectivitate. La nivelul întregii țări, gripa a ucis 23 de oameni.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ