GROPI ACOPERITE CU… PROMISIUNI

0
19

Luna aceasta ar fi trebuit să înceapă lucrările de reabilitare a trei mari străzi!
Buzoienii care locuiesc pe cele mai circulate străzi din municipiu vor trebui să mai aștepte până când vor putea circula în condiţii normale. Reabilitarea totală a celor trei artere importante ale municipiului, strada Transilvaniei, Bulevardul Unirii și Aleea Industriilor, ar fi trebuit să înceapă în acestă primăvară. Însă, primarul municipiului a anunţat că proiectul s-a “împotmolit” în procedura de licitație. Una dintre firmele participante, a acuzat nereguli și a contestat rezultatul licitației.
Acum aproape o lună de zile conducerea Primăriei municipiului Buzău promitea solemn că în luna martie vor începe lucrările la cele mai importante artere din Buzău: Bulevardul Unirii , Aleea Industriilor și Strada Transilvaniei.
În realitate, lucrurile nu stau deloc aşa. Autoritățile bat pasul pe loc, iar oamenii înoată în continuare în noroi .
Recent, primarul Constantin Toma a venit cu noi precizări într-o pstare video pe o reţea de socializare în care explică dece nu este posibilă începerea lucrărilor. În urma postării, comentariile nemulțumiților au început să curgă.
Lucrările de reabilitare, finanțate din fonduri europene trebuiau să înceapă deja, dar începerea execuțiilor s-a împiedicat, încă din faza de licitație. Deși constestația a fost respinsă de Comisia Națională a Evaluării Contestațiilor, firma Hidro Salt a mers în instanță. Drept urmare lucrările vor mai întârzia câteva luni bune.
În iunie 2020 primarul Constantin Toma și Luminița Mihailov, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională „Sud- Est”, semnau contractul prin care trei mari artere ale orașului, urmau să fie modernizate cu fonduri europene. Contractul prevedea reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv realizarea de benzi dedicate transportului public, de piste pentru bicicliști și reabilitarea trotuarelor. Pe atunci primarul Constantin Toma spera ca lucrările să înceapă în toamnă.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ