GUNOAIE INCENDIATE=AMENZI PIPERATE! Garda de Mediu a demarat controalele

0
67

Odata cu debutul primaverii, buzoienii de la sate, obisnuiesc sa igienizeze terenurile de vegetatie uscata prin icendiere. Numai că aceasta practică este interzisă de lege iar comisarii Garzii de Mediu spun ca au demarat controale in intreg judetul si au fost deja aplicate si primele amenzi.
Imagini cu incendii de gunoi sunt suprinse prin aproape toate localitățile din județ. In aceasta perioada, oamenii fac curățenie prin gospodării, adună resturile adunate le transportă cu căruțele la marginea localităților unde le incendiază. Procedura este una total interzisă de lege, iar comisarii de mediu au aplicat deja sancțiuni în acest sens. Și reporterii TV Buzău au suprins un astfel de incendiu la marginea localității Luciu
Comisarii de mediu au descins în toate localitățile din județ unde au verificat cursurile de ape, podurile și podețele, locuri în care de obicei se aruncă deșeurile. Din 27 de primării controlate, 11 au fost deja sancționate și au termen de remediere a problemelor descoperite.
Persoanele fizice prinse că incediază gunoi riscă să fie sancționate cu amenzi cuprinse între 5 și 10 mii de lei, iar în cazul persoanelor juridice amenzile sunt cuprinse între 15 și 40 de mii de lei.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ