GUNOI MAI SCUMP

0
236

De luna viitoare, cetăţenii din municipiu vor plăti mai mult cu aproape doi lei de fiecare persoană pentru ridicarea gunoiului menajer. Hotărârea a fost votată în şedinţa Consiliului Local Buzău. Proiectul de majorare a tarifelor propus de Primăria Buzău la solicitarea operatorului de salubritate RER Sud a stârnit însă nemulţumiri din partea unor consilieri.
De la 1 martie, buzoienii vor plăti cu 1,9 lei mai mult pentru ridicarea gunoiului menajer. Astfel, noul tarif perceput pentru persoane fizice va fi de 12,60 lei de persoană. Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Local Buzău. Proiectul de majorare a tarifelor propus de Primăria Buzău la solicitarea operatorului de salubritate RER Sud a stârnit însă nemulţumiri din partea unor consilieri. Aceştia găsesc total nejustificată această majorare, în condiţiile în care, şi aşa, la Buzău, tariful de ridicare a gunoiului menajer este unul destul de piperat.
Conducerea societăţii RER Sud Buzău susţine că majorarea tarifelor era necesară, pe fondul majorării salariului minim pe economie, începând cu 1 ianuarie, precum şi a creşterii preţului la depozitarea gunoiului prin introducerea taxei pentru economie circulară, în valoare de 30 de lei pe tonă.
RER Sud Buzău va modifica, de la 1 martie, şi tariful pentru ridicarea gunoiului menajer în cazul societăţilor comerciale. Astfel, tariful se va majora de la 106,23 lei pe metrul cub, la 119,31 lei pe metrul cub. În schimb, s-a micşorat tariful pentru ridicarea deşeurilor industriale, de la 291,9 lei pentru o tonă, la 268,64 de lei pentru o tonă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ