GUNOI MAI SCUMP

1
52

Buzoienii vor plăti mai mult pentru gunoiul menajer. În luna ianuarie a anului viitor, aleșii locali vor avea de votat un proiect de hotărâre care prevede modificarea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare. Dacă va fi adoptat, noile prețuri se vor aplica din februarie 2019.
Pentru luna ianuarie 2019, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal a fost iniţiat proiectul de hotărâre cu caracter normativ privind modificarea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare din Buzău, valabile începând cu data 1 februarie 2019. Modificările propuse se referă la activitățile de măturat și spălat al căilor publice , de dezinsecție, dezinfecție, deratizare, colectare a deșeurilor menajere provenite de la persoanele fizice, de colectare a deșeurilor menajere și industriale provenite de la agenții economici, de colectare, transport și depozitare deșeuri necontrolate și stradale, precum și la activitățile specifice de deszăpezire. Tarifele practicate pentru aceste servicii au fost stabilite ultima data în martie 2018.
În expunerea de motive înaintată de primarul Constantin Toma se arată că solicitarea de modificare a tarifelor pentru serviciul public de salubrizare survine datorită actualizării cheltuielilor cu majorarea salariului minim, creșterii valorii tichetelor de masă și prețurilor la combustibili, precum și a creșterii prețului la depozitarea deșeului menajer.
Astfel dacă până acum un buzoian scotea lunar din buzunar pentru gunoi 11,51 de lei, de anul viitor va trebui să achite 12,60 de lei de persoană. În cazul agenților economici, tariful va crește de 106,23 lei la 119,31 de lei.
Prețurile parctiate de firma de salubrizare din municipiu se vor modifica și în cazul serviciilor de deszăpezire și de folosire a utilajelor speciale. Dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat de aleșii locali, noile prețuri se vor aplica începând cu 1 februarie 2019.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ