EXCLUSIV. GUNOIUL SE SCUMPEȘTE IAR LA BUZĂU! DE LA 11 LA 13 LEI/LUNĂ/PERSOANĂ. APARE ACCIZA LA GUNOI

1
1077

Fiecare locuitor din municipiul Buzău plătește în prezent pentru gunoiul ridicat o taxă de 11 lei pe lună către firma de salubritate.

Taxa va crește însă până la 13 – 13,5 lei de persoană de la 1 ianuarie 2017.

galbinasiDe vină pentru creșterea tarifelor este aplicarea de la 1 ianuarie a unei accize pentru deșeurile depozitate la gropile de gunoi.

Acciza care va trebui plătită în plus este extrem de scumpă: 80 de lei pe tonă de deșeu, în condițiile în care momentan firmele de salubritate plătesc către gropile de gunoi un tarif de 60 de lei pe tonă. Deci, acciza e mai mare decât tariful!


„Impactul va fi mai mic pentru locuitorii din municipiul Buzău.

Prin măsurile pe care le-am luat în ultimii 13423ani, am micşorat cantităţile de gunoi pe care să le ducem la groapa ecologică.

E vorba, în primul rând, de înfiinţarea staţiei de sortare. Importanţă au şi programele „sacul galben” şi „pubela maro”.

În celelalte oraşe şi comune din judeţ, unde noi nu operăm, impatul va fi teribil” a anunţat Liviu Mocanu, directorul RER Ecologic. 

Mocanu a tras un semnal de alarmă şi în privinţa protecţiei mediului. „Vă spun eu ce se va întâmpla. Preţurile practicate de gropile de gunoi vor deveni prohibitive, iar firmele mici de salubritate vor deversa cantități impresionabile de deșeuri pe câmpuri și, eventual, incendiate.

Directorul RER Buzău a contactat și decidenții politici din județ pentru a se interveni la nivel înalt pentru amânarea aplicării legii care prevede plata accizei. Numai că, acciza este tot amânată din 2013.

Auraș Tereacă

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. NU INTELEG UN LUCRU,DE CE SA FII OBLIGAT SA PLATESTI PE PERSOANA,DACA SE RIDICA ACEEASI CANTITATE DE GUNOI SI DE LA CEL CARE ESTE SINGUR SI DE LA CEI CARE LOCUIESC IN COMUN MAI MULTE PERSOANE? TOMBERONUL E ACELASI…..

LĂSAȚI UN MESAJ