Guvernare sau anticipate

0
16

Cum s-au poziționat liderii locali după desemnarea făcută de Klaus Iohannis
După desemnarea lui Dacian Cioloș ca premieri de către președintele României, Klaus Iohannis, principalii actori politici locali și naționali au reacționat. În timp ce PNL își dorește un guvern stabil majoritar, social-democrații vorbesc despre alegeri anticipate. În același plan, USR-PLUS propune refacerea vechii coaliții de guvernare, destrămată de fostul premier Florin Cîțu.
Criza politică nu contenește în situația în care se suprapune unei crize sanitare, sociale și economice. Dacian Cioloș a fost desemnat în funcția de premier al României iar partidele nu au ratat ocazia de a se exprima vizavi de viitorul guvern. Spre exeplu PNL își dorește o majoritate alături de celelalte formațiuni politice.

GABRIEL AVRĂMESCU FACEBOOK

“Responsabilitatea lui Dacian Cioloş, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil… Ne pasă mai mult de oameni și de ceea ce se petrece în spitalele din România decât de mascarada creată de PSD și întreținută de cele două partide-apendice, USR Plus și AUR”, a transmis liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.
În contextul unui nou guvern, USR-PLUS se gândește la refacerea coaliției demantelată de fostul prim-ministru Florin Cîțu, care a demis toți secretarii de stat și prefecții ce făceau parte din acest partid.

SURSA MORARU MIHAI RĂZVAN FACEBOOK

“USRPLUS își asumă guvernarea, cu Dacian Cioloș la conducerea unei noi echipe. Partidele vechi fug de răspunere, noi suntem pregătiți. Programul nostru PNRR+, pe care îl publicăm acum, include măsuri urgente pentru controlul epidemiei, măsuri pentru reducerea prețului la energie, restanțele din programul de guvernare agreat în 2020 și detalii privind reformele esențiale din PNRR. Acest document reprezintă baza de negociere pentru refacerea coaliției de guvernare”, a arătat președintele USR-PLUS Buzău, Mihai Răzvan Moraru.
În contextul în care cele două formațiuni politice își doresc intrarea la guvernare, PSD anunță alegeri anticipate.

SURSA MARCEL CIOLACU PSD

“Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate! PSD NU va vota niciodată un nou Guvern ZERO! Am dat jos Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură în care am criticat și prestația miniștrilor USR. PNL și USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Să se voteze partenerii alianței pierzătorilor între ei! Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România”, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ