Hartă a zonelor fără arbori

0
10

Contre pe tema plantărilor din municipiul Buzău
Un consilier local a anunțat că va realiza o hartă la nivelul municipiului Buzău a locurilor în care nu sunt arbori sau garduri vii, scopul final fiind cel de a determina administrația locală să realizeze plantări. În cadrul Consiliului Local Municipal Buzău au avut loc discuții pe tema extinderii spațiilor verzi și contre pe seama numărului de arbori pe care primăria i-a plantat și care nu ar fi de fapt real.
Consilierul local municipal Irinel Cârstea a precizat că eliminarea gardurilor vii este doar o altă strategie greșită a administrației locale de eficientizare a activității economice a URBIS. Prin urmare calitatea aerului dintr-un oraș are impact direct asupra sănătății populației. Cu cât suprafața de spațiu verde este mai mare, cu atât calitatea vieții este mai bună. Totuși, administrația locală a distrus o bună parte dintre gardurile vii în ciuda protestelor buzoienilor și nici nu pare interesată de plantarea unor arbori acolo unde aceștia nu există. Prin urma alesul local se va ocupa de ralizarea unei hărți a zonelor unde predomină betoanele și unde ar fi necesare plantări.
Consilierul local pune la îndoială declarațiile conducerii primăriei legate de numărul de arbori plantați la nivelul municipiului.
În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal, conducerea primăriei a fost acuzată de faptul că plantările pe care le-a efectuat Urbis Serv nu au avut niciun rezultat iar arborii s-au uscat.
Cât privește gardurile vii, deja o parte dintre spațiile verzi care erau delimitate de acestea au fost transformate în parcări.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ