Hingherii de mașini vin la Buzău! Primăria va avea un serviciu de ridicat autovehicule parcate neregulamentar

0
135

Vremuri grele pentru șoferii din oraș. Primăria Buzău va înființa serviciul de ridicare a autoturismelor. Regulamentul prevede că este interzisă staţionarea autovehiculelor şi remorcilor pe trotuar cu excepţia anumitor zone unde administratorul drumului public a amenajat spaţii destinate opririi sau staţionării vehiculelor. Totodată operaţiunea de ridicare va viza și vehiculele expuse spre vînzare pe domeniul public al municipiului Buzău în alte locaţii decât cele special amenajate.
Iar greșeala va fi taxată exemplar. Conducătorul auto va trebui să scoată din buzunar o sumă considerabilă pentru a-și recupera autoturismul ridicat de pe domeniul public.
Adică 600 de lei minim. Dacă proprietarul nu își revendică vehiculul în ziua în care a fost ridicat de pe drum va plăti cîte 100 de lei pentru fiecare zi de întîrziere. Va mai încasa și o amendă din partea Poliției Locale pentru nerespectarea regulilor de circulație. De întreaga operațiune se va ocupa Trans-Bus. Societatea de transport pune la dispoziție parcarea pentru depozitarea autoturismelor ridicate de pe stradă. În scurt timp societatea urmează să se doteze cu cele necesare. Va exista o echipă specializată în cadrul serviciului, spun reprezentanții societății.
Vestea bună este că tranportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, pînă la iniţierea acestuia, proprietarul vehiculului se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz va achita doar contravaloarea operaţiunii de ridicare în cuantum de 300 de lei. Buzoienii sunt de părere că serviciul este de bun augur, doar că în oraș lipsesc parcările.
S.C. “TRANS BUS” S.A. Buzău va răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare, în condiţiile prevăzute de lege.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ