Hora amenzilor, înainte de Paște

0
22

OPC și DSV au făcut prăpăd în urma controalelor în magazinele alimentare
Pentru creştini, sărbătorile pascale reprezintă o un moment deosebit de încărcat din punct de vedere religios, fiind petrecute cele mai multe ori în familie, într-o atmosferă caldă cu bucate tradiționale. Cunoscând acest fapt, nu de puține ori o parte dintre comercianți au profitat de ocazie punând în vânzare fie produse expirate, fie depozitate în condiții insalubre, riscând astfel sănătatea clienților. Autoritățile au demarat deja controale iar înainte cu două săptămâni de Paște au fost deja aplicate zeci de amenzi și avertismente.
Iepurașul a venit deja pentru unii dintre comercianții aflați pe raza județului Buzău cu amenzi. Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare au demarat deja controalele premergătoare sărbătorilor de Paște iar rezultatele nu au întârziat să apară.
Cele mai multe dintre abateri au constat în depozitarea unor alimente în locuri insalubre.
În hora controalelor a intrat și Protecția Consumatorilor care a închis activitatea unei patiserii și a unei firme de catering.
Controalele celor două instituții se vor intensifica în perioada următoare atât în piețe și târguri cât și în magazine sau în marile lanțuri de hypermarketuri.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ