„HORA UNIRII”, LA MUZEUL JUDEŢEAN

0
127

Scene ale Unirii Principatelor vor fi rememorate săptămâna viitoare la Buzău, la Muzeul Judeţean, unde buzoienii sunt aşteptaţi să se prindă în „Hora Unirii”. Autorităţile au pregătit pentru ziua de 24 Ianuarie, când se sărbătoreşte Mica Unire, o serie de evenimente în cadrul proiectului „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean”, ajuns la cea de-a treia ediţie.

Fiind anul Centenarului Marii Uniri, sărbătoarea Unirii Principatelor va fi una deosebită. În permieră, Jandarmeria s-a alătutat organizatorilor şi va aduce echipaje călare de la Bucureşti pentru a participa la eveniment şi va prezenta uniforme din secolul al XIX-lea. Vor fi expuse publicului steaguri, şi desigur va fi prezentă fanfara militară.

După aceste evenimente vor urma altele, dedicate Marii Uniri. Primul,va fi pe 27 martie, când se va sărbători la Buzău împlinirea a o sută de ani de la semnarea actului unirii Basarabiei cu România. Programul pentru Ziua Unirii Principatelor este organizat de Consiliul Județean Buzău, împreună cu Muzeul Județean, Teatrul George Ciprian și Centrul Județean de Cultură și Artă, în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ”Getica” și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ