HORAŢIU ANGHELESCU, CERCETAT ÎN LIBERTATE! IPJ Buzău a demarat o anchetă pentru încurcătura de la percheziţii

0
94

După patru ore de percheziţii şi alte opt de audieri, Horaţiu Anghelescu, fostul secretar de stat din Ministerul Comunicaţiilor, a fost eliberat de poliţiştii buzoieni. El va fi cercetat în stare de libertate alături de alte trei persoane. Conform autorităţilor, în perioada 2012 – 2014, cei patru administratori ai unor societăți comerciale din domeniul construcţiilor, ar fi constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Cei în cauză, prin acțiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii în contabilitatea societăților implicate în circuitul infracțional, deducând ilegal T.V.A și diminuând artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei.
Horaţiu Anghelescu a declarant, ieri în faţa presei, că este suspect de evaziune fiscal, dar că prin firma de construcţii pe care o controla nu au fost operate astfel de acţiuni menite să aducă prejudicii la bugetul statului. De la vila fostului secretar de stat au fost ridicaţi patru saci cu documente, calculatoare şi alte probe care să îi ajute pe anchetatori la anchet[. Alte 15 persoane au fost audiate de autorităţi în acest caz, iar percheziţiile au fost organizate atât în Buzău, cât şi în Vrancea, Suceava şi Bucureşti.
Pe de altă parte, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău, prin vocea inspectorului şef Laurenţiu Pantazi, a anunţat că va fi demarată o anchetă internă după incidentul de la percheziţii. Înainte de a pătrunde în vila lui Horaţiu Anghelescu, oamenii legii au intrat în locuinţa unei bătrâne în vârstă de 67 de ani. Aceasta i-a acuzat pe poliţişti că au încurcat adresa. Astăzi, şefii Inspectoratului au reiterat faptul că nu a fost nicio confuzie. Percheziţia trebuia organizată la locuinţa cu nr.10 unde se află de fapt două familii. Pentru a se delimita de casa vârstnicei, vila a fost numerotată de proprietar cu nr.10A, de aici şi apariţia a două imobile distincte. Oamenii legii vorbesc despre faptul că nu există decât un număr 10 la care figurează două familii, iar situaţia apărută este pricinuită de cele două familii care nu şi-au individualizat în documente spaţiile. Oamenii legii au mai afirmat că, faptul că femeia de 67 de ani primeşte corespondenţa preşedintelui Pro Democraţia, dovedeşte încă o dată faptul că cele două familii stau la acelaşi număr.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ