HORAŢIU ANGHELESCU, SUSPECT DE EVAZIUNE FISCALĂ! Fostul secretar de stat, condus la Poliţie pentru audieri

0
104

În această dimineaţă, poliţiştii buzoieni au efectuat nu mai puţin de 27 de percheziţii la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din Buzău, Vrancea, Suceava şi Bucureşti, bănuite de evaziune fiscală. Cercetările au scos la iveală faptul că patru administratori ai unor societăți comerciale ar fi constituit un circuit infracțional în vederea sustragerii de la plata unor taxe şi impozite la bugetul de stat. Cele patru persoane ar fi dedus ilegal T.V.A și au diminuat artificial impozititu pe profit.
Printre locuinţele vizate de poliţişti a fost şi cea a fostului secretar de stat din Ministerul Comunicaţiilor, Horaţiu Anghelescu. De la casa buzoianului, cunoscut şi prin funcţia de preşedinte al organizaţiei Pro Democraţia, mascaţii au ridicat patru saci cu documente.
Horaţiu Anghelescu a fost condus la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău pentru audieri. La ieşirea din locuinţă, Horaţiu Anghelescu a declarat că are calitatea de suspect, iar firma incriminată în anchetă are ca obiect de activitate construcţiile.
Polițiștii au pus în aplicare 15 mandate de aducere. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ