HOTĂRÂREA CONTROVERSATĂ, REVOCATĂ! Prefectura și-a trimis reprezentanții

0
60

Discuția pe seama hotărârii de Consiliu Local controversate a continuat în cadrul ședinței de astăzi. Prefectura și-a trimis în plen mai mulți reprezentanți de la Serviciul Juridic care au explicat aleșilor care au fost argumentele pentru care au făcut recomandarea de a revoca hotărârea aprobată în ședința trecută. După lungi discuții, proiectul modificat aproape în totalitate a fost din nou suspus votului aleșilor locali.
Ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal a început cu întârziere după ce la sediul Primăriei au ajuns și trei juriști ai Prefecturii, care au asistat la întreaga dezbatere. Diana Pavel, cea care a și ocupat la un moment dat fotoliul de secretar al municipiului, a explicat care sunt bazele legale omise de proiectul de hotărâre controversat.
Explicațiile juriștilor din Prefectură au creat ceva nedumeriri în rândul aleșilor locali, care nu mai știau exact ce au de votat și, mai ales, dacă ceea ce votează este legal.
De cealaltă parte, primarul Constantin Toma a vorbit și despre anumite încălcări ale legii pe care le-a făcut conducerea Asociației de Dezvoltarea Intercomunitară 2008, cea care conduce de fapt Compania de Apă.
După lungi dezbateri, proiectul aflat pe ordinea de zi, a fost modificat aproape în totatalitate astfel încât să respecte toate prevederile legale și să poată obțină avizul de la Prefectură.
Prin votul acordat astăzi de consilieri, Georgeta Cristea, angajată a Primăriei, va putea reprezenta municipalitatea în ședințele Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă, programate la începutul săptămânii viitoare.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ