HOŢI CASCADORI, PRINŞI LA BUZĂU

0
91

Șapte bărbați sunt acuzați că au furat mai multe bunuri din TIR-uri aflate în mers. Se urcau cu picioarele pe capota autoturismului, se apropiau de camioanele vizate pentru a fi prădate şi după ce descuiau uşile remorcii, începeau să golească încărcătura. Ultimul jaf s-a produs luni noapte, pe E85. O cameră montată în spatele unui TIR a surprins modalitatea de acţiune extrem de riscantă, săvârşită în timp ce maşinile circulau cu aproape 100 de kilometri pe oră.
Luni noapte, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au oprit, pe centura municipiului Buzău, două autoturisme şi o autoutilitară, cu şapte ocupanţi, bănuiţi că ar fi sustras laptopuri şi produse electrocasnice, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, dintr-un tir care se deplasa pe ruta Bucureşti-Chişinău.
Persoanele în cauză au urmărit un TIR, care plecase din Bucureşti cu destinaţia Chişinău, iar între oraşele Râmnicu Sărat şi Focşani, aceştia au pătruns în tir, în timp ce acesta se afla în mers şi au sustras laptopuri şi alte produse electrocasnice. Imaginile surprinse de camera video montată pe autocamion arată cum, la aproape 100 km pe oră, fără să se gândească la pericol, unul dintre suspecţi iese pe capota autoturismului şi se apropie de TIR, ca să fure.
Gruparea se afla în atenţia poliţiştilor ilfoveni din luna august 2018. Cei şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 – 44 de ani, din judeţele Ilfov şi Ialomiţa, au fost conduşi la sediul poliţiei Ilfov, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Laurenţiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ