I.S.U. FACE APEL LA RESPONSABILITATE

0
77

Vizitarea locurilor aglomerate și folosirea în mod incorect a măștii de protecție pot duce la îmbolnăvirea cu SARS-CoV-2. În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Neron Lupașcu” al județului Buzău face un apel la responsabilitate și vine cu o serie de sfaturi pentru prevenirea răspândirii virusului.
Până la acest moment, potrivit dateler oficiale, la nivelul județului Buzău. aproximativ 8500 de persoane au fost declarate pozitive în urma testului PCR. In ultimele trei zile aproximativ o sută de buzoieni au fost confirmați pozitiv cu virusul. În fața virusului, inamicul nevăzut, dar prezent, fără respectarea măsurilor individuale de protecție , toți sunt vulnerabili. Pentru stoparea răspândirii virusului, I.S.U Buzău face, încă o dată, apel la cetățeni să respecte regulile și recomandările făcute de autorități.
Mijloacele de transport în comun, clanțele de la uși, butoanele de la lift pot fi o sursă de infectare.
Totodată, pentru a responsabiliza mai mult populația, angajații Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Neron Lupașcu” al județului Buzău, prin Compartimentul Inspecției de Prevenire, au desfășurat o serie de acțiuni de limitare a răspândirii noului coronavirus. Acțiunile au constat în controalele proprii ale instituțieri, cât și în echipe mixte formate din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în control la nivelul județului. Acestea s-au desfășurat în mai multe unităti administrativ-teritoriale din județ și vor continua în perioada ce urmează.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ