Iarna a pus stăpînire pe județ! Pe drumuri s-a circulat cu șenilata

0
65

Ninsorile abundente au blocat mai multe drumuri din nordul judetului iar pe altele s-a circulat cu dificultate din cauza stratului gros de zăpadă. Utilajele de deszăpezire nu au fost pregătite motiv pentru care comuna Valea Salciei a fost izolată de restul comunitătilor. Si asta în contextul în care Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentă a transmis că pe toate drumurile s-a circulat fără probleme, în conditii de iarnă. Fenomenele meteo extreme au pus stăpînire pe întreg județul. În mai puțin de două zile am avut parte de ninsori abundente, viscol și cantități impresionante de precipitații care au dat naștere unor torenți ce au crescut volumul cursurilor de apă. Căderile masive de zăpadă, cu precădere în zonele montane, au pus în dificultate circulația pe drumurile publice. Nimeni nu se aștepta ca după jumătatea lunii aprilie să mai cadă vreun fulg de nea.
Intensitatea fenomenelor meteo a fost atît de pronunțată încît în județ s-au ivit și situațiile de urgență. Mai multe localități au rămas fără curent electric iar abonații au fost nevoiți să petreacă noaptea la lumina lumînării. Printre comunele afectate, Brăiești, Bălăceanu, Gura Teghii sau Bisoca.
Pentru a evita izolarea unor bolnavi în propriile locuințe din pricina troienelor de zăpadă, pompierii buzoieni alături de cei din Prahova au transportat din timp la Spitalul Județean Buzău mai multe persoane programate pentru dializă.
În ultimele zile județul Buzău s-a aflat sub trei coduri de avertizare meteorologică, două galbene și unul portocaliu. Au fost vizate ninsori abundente, vînt puternic cu rafale ce au depășit pe alocuri 70 de km/h dar și creșteri ale debitelor cursurilor de apă.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ