Iarna combătută cu bugete mici

0
193

La Lopătari nu există bani pentru deszăpeziri
Pentru comunele din zonele de munte ale județului, iarna vine mai repede. Deja s-au atins temperaturi apropiate de cele ale înghețului, motiv pentru care primăriile sunt nevoite să se pregătească. La Lopătari s-au făcut rezerve de lemn pentru încălzirea școlilor dar nu sunt bani pentru contractarea unor firme de deszăpezire.
Administrațiile locale se pregătesc pentru sezonul rece. Frigul deja a început să se resimtă iar până la iarnă nu mai este foarte mult timp. În comunele din nordul județului Buzău, deja s-au înregistrat temperaturi deosebit de scăzute motiv pentru care au fost luate primele măsuri. În comuna Lopătari spre exemplu a fost achiziționat materialul lemnos necesar pentru încălzirea școlilor.
Una dintre problemele cu care se confruntă primăria Lopătari în pragul iernii este lipsa unui buget care să îi permit contractarea unor firme de deszăpeszire. Din acest motiv, cel mai probabil administrația locală se va descurca pe cont propriu.
Comuna Lopătari a fost una dintre cele mai afectate localități din județ, iarna trecută. Cu toate că au înregistrate pagube materiale însemnate, comunitatea nu a primit niciun leu cu titlu de despăgubire.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ