IARNA E PREA FRIG, VARA PREA CALD! Modulele Primăriei, mai mult nelocuite

0
467

În primăvara acestui an, Primăria Buzău a achiziționat patru locuinţe modulare, fiecare cu prețul de 260 de milioane de lei vechi. Viceprimarul Alexandru Dunel anunța atunci că în ele se vor muta buzoienii care din diverse motive au rămas fără locuință și au ajuns cazuri sociale. Deși au fost date în folosință de mai multe luni, modulele amplasate în capătul străzii Depozitului din cartierul Simileasca sunt locuite. Oamenii și-au adus aici doar câteva lucruri, dar nu au putut locui aici. Vara din pricina căldurii excesive, iar acum, în pragul iernii, din cauza frigului. Modulele nu se pot încălzi decât electric, iar oamenii nu-și permit să plătească facturile.
Singura modalitate de a încălzi casele modulare este o sursă electrică, însă locatarii nu și-au permis să se racordeze la rețea. În plus, buzoienii nu au venituri suficiente pentru a acoperi facturile de electricitate.
Vechea conducere a Primăriei Buzău avea în plan înființarea pe terenul viran din capătul străzii Depozitului a unui cartier de locuinţe sociale. 16 module urmau să fie achiziționate și populate cu familii de buzoieni sărmani, rămași din diverse motive fără acoperiș deasupra capului.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ