Ierarhie pentru admiterea la liceu

0
242

Inspectoratul Școlar Județean Buzău a publicat săptămâna aceasat ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a, în vederea realizării admiterii acestora în învăţământul liceal. Ierarhia a fost realizată în funcţie de mediile de la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu.
Potrivit ierahiei ce a fost publicată de Inspectoratul Şcolar, în top se află şapte elevi din județul Buzău care vor intra la liceu cu media 10. Ei provin de la Școala nr. 11, de la Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu, de la Școala Căpitan Aviator Mircea Bădulescu, şi de la Liceul Ștefan cel Mare din Râmnicu Sărat. Elevii au obținut medii de 10 atât la probele din cadrul Evaluării Naționale 2019 cât și în anii de gimnaziu, în clasele V-VIII. La coada clasamentului se regăsesc, elevii care au primit note foarte mici la Evaluarea Naţională, iar aceştia, din păcate nu sunt foarte puţini.
În perioada 3-7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a alături de părinţi, şi asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Verificarea de către părinţi şi elevi a fişelor, corectarea eventualelor erori în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute pentru perioada 4-8 iulie. Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 12 iulie. Admiterea la liceu se realizează pe baza notelor de Evaluarea Națională și mediilor din clasele V-VIII.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ